MYYMÄLÄ AVOINNA

 Kesäaika 31.8. asti  ma -  pe 10-18
                                                                                                   lauantaisin 10-15
                                          verkkokauppa 24 h

                                                                                               

                                                                                                         

Lentava Lapanen English

Lentava Lapanen Svenska

Lentava Lapanen Deutsch

Sukka-Finlandia tulee taas!

 

Starttaamme Loppiaisena 6.1.2019 ja kilpailu päättyy kevätpäiväntasaukseen 20.3.2019.

Sukka-Finlandia on hyväntuulinen nopeusneulontakilpailu, jossa taidolla on tietysti oma osansa. Kisa koostuu kuudesta etapista eli eri sukkamallista ja pisteitä jaetaan nopeudesta. Kisaan voi osallistua myös ilman kilpailua, jolloin neulot sukkat milloin sinulle parhaiten sopii. Suunnittelijat tarjoavat osallistujille toinen toistana kivempia malleja ja uusia ideoita sukkien neulomiseen on useita. Suunnittelijat ovat Heidi Alander, Pirjo Iivonen, Tiina Kaarela, Tiina Kuulasmaa, Anna Mäkilä, Merja Ojanperä, Veera Välimäki ja Johanna Ärje.

Ilmoittautuminen alkaa Tampereen Kädentaitomessujen aikana ja lämmittelymalli julkaistaan joulukuun alussa parannetulla kilpailufoorumilla.

Sukka-Finlandia kuvan on piirtänyt ihana, kuvataiteilija Kristiina Louhi.

Ilmoittautumaan pääset täältä, osallistumismaksu 18 e, jolla siis saat 8 kivaa sukkamallia. Ohjeet noudetaan itse kilpailualustalta, jonne kirjaudut aikanaan saamillasi tunnuksilla.

Kilpailun tulos lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, tällä kertaa maksamme korvauksen niin suunnittelijoille ja kuin muillekin tekijöille. Yksi tapa kartoittaa hyväntekeväisyyspottia on myydä neulomasi kisasukat. Kerromme piakkoin hyväntekeväisyyskohteen.

 

Olemme saaneet nauttia helteisestä kesästä ja pikkuhiljaa jo alkaa neulontasormia kutkuttamaan. Meidän syksyn kick off oli Krapilla pidetty Lankapaja. Kyllä meillä olikin hauskaa sadan hengen voimalla!

Pääesiintyjänä oli aina ihana Veera Välimäki. Hän kertoi suunnittelijan työstään ja mitkä seikat ovat hänelle tunnusomaisia otsikolla "Miksi harmaata raitaa?". Lisäksi Veera esitteli uusia neulemallejaan. Ja kyllä ne jäivät kutkuttamaan.

 

Päivän aikana oli mahdollista osallistua viiteen erilaiseen pajaan, joissa synnytettiin mitä mukavampia töitä. Handun Ilu opasti sukkalankun maalauksessa, Kostamon Kirsi ahkeroi projektipussukoiden ompelupisteellä, Pensolan Anu organisoi Ufoista uusi elämä pajaa, Liisa Hasunen innosti vuoden käsityötaidossa eli kirjonnassa ja Nuijamaan Kati antoi monenlaisia vinkkejä neuleiden aloituksessa ja päättelyssä.

 

Krapin oma retro-Pirkko toi terveiset Cheekin "Valot sammuu" konsertista ja veti meille ainutlaatuisen, mukaansatempaavan taukojumpan.

Toinen esiintyjä oli Woolenberryn Janina Kallio, jolta ilmestyi kesällä esikoisneulekirja Lumoavat neulehuivit. Janina kertoi kirjan synnystä ja esitteli kirjassa olevat upeat huivit. Hänen Lainehilla huiviohje toimi tapahtumahuivina ja monet olivatkin ehtineet saada jo valmiiksi.

 

Kiitos kaikille mukana olleille! Ensi vuonna uudelleen, onneksi keskiviikon neuleillat alkavat taas syyskuussa!

Kohta se ilmestyy! Sitä on odotettu.

Tietysti Puikkomaisteri aka Tiina Kaarelan Sukkasirkus neulekirja, jossa räväkkä neulesuunnittelija palaa juurilleen. Hänen neljännessä kirjassaan neulotaan villasukkia, joiden teemana on sirkus! Varaudu värien ja kuvioiden ilotulitukseen. Luvassa on pitsi-, palmikko- ja tietenkin kirjoneulesukkia. Sukkiin liittyvien tarinoiden ja Susa Junnolan upeiden kuvien parissa viihtyy vaikkei tarttuisikaan neuleeseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa varsinaiseen Sirkukseen ja tapaamaan Puikkomaisteria. Samalla voit hankkia lämpimäisen syksyn uutuuskirjan kello 18 - 20.00.

       
Kuvat Susa Junnola, Moreeni 2018

Perinteikäs Lentävän Lapasen Lankapaja Krapilla kutsuu sinut elokuun viimeisenä sunnuntaina päheään käsityö- ja kesäpäivään. Ohjelmaa tähdittää suunnittelutaituri Veera Välimäki Rain knitwear designs. Veera kertoo suunnittelijan työstään otsikolla "Miksi harmaata raitaa?" Veera tunnetaan raidoistaan oli sitten kyseessä isompi tai pienempi neule.

Toinen menestyvä suomalainen neulesuunnittelija on Janina Kallio, Woolenberry. Janina saapuu esittelemään uutukaista kesällä ilmestyvää kirjaansa Lumoavat huivit, jonka huiveja ja malleja pääsemme ihastelemaan.Pajatarjottimelta löytyy niin neule- ja värivinkkejä, kirjontaa, kässäpussin ompelupiste, sukkalankun maalausta ja monta muuta. Vetäjinä ainakin Anu Pensola, Ilona Korhonen, Kati Nuijanmaa, Kirsi Kostamo ja Liisa Hasunen. Päivän hintaan 72 E sisältyy ohjelma, alkumaljat, kahvit ja lounas ravintola Mankelissa. Osassa pajoista on lisäksi materiaalimaksu, mm. sukkalankkupajassa. Pajalla on myös päättelypiste, meillä kun usein jää viimeistely päättelystä kiinni. Hyvässä seurassa päättelykin on yhtä juhlaa.


Varaa samantien paikkasi nettisivujen kautta syksyn mukavimpaan kick offiin!
https://lentavalapanen.fi/kurssit

 

Tämän Lake Song huiviohje kuuluu tapahtuman hintaan ja saat sen heinäkuussa. Näin ehdit neuloa sen

ennen tapahtumaa!


Ohjelma ja aikataulu tarkentuvat kevään kuluessa.

 

 

 

Sukka-Finlandia on päättynyt. Juhlistamme urakkaa sukkanäyttelyllä Finlandia-talon Galleria Verandassa 2.-9.3.2018.

Avajaiset ja kilpailun palkintojenjako on perjantaina 2.3. kello 17 - 19. Ohjelmassa myös Suomen Punaisen Ristin puheenvuoro ja tulosten julkaisu. Lämpimästi tervetuloa villasukissa tai ilman.

Aloitimme rennon tunikan yhteisneulonnan. Suunnittelija Anu Pensola on nimennyt paidan nimelle Hupi.

Raitaneuleen ilo on jatkuva muutos. Hupi antaa luvan ilotella yllin kyllin, kun neulomisen muoto ja raitojen väri sekä tiheys vaihtelevat paljon. Tee oma Hupi juuri niin raidalliseksi ja iloiseksi, kuin haluat!

   Paidan juju on sivukolmiot, jotka antavat   mukavasti väljyyttä ja viihtyvyyttä oli kokosi sitten mikä tahansa. Hupi neulotaan ylhäältä alas ja Anun versio on erivärinen edestä ja takaa.

 

Hupin yhteisneulonta alkoi eilen ja jatkamme Anun ohjauksessa ainakin lauantaina 10.2. kello 12 - 15 ja keskiviikkona 28.2. kello 18 - 20. Anu auttaa värien valinnassa. Tervetuloa mukaan!

Ravelrystä ohje löytyy täältä tai vaihtoehtoisesti voit ostaa sen myös meiltä.

 

Värivaihtoehtoja on loputtomasti. Anu neuloi paidan Malabrigon Mechitasta ja sockista kuudella värillä, ja lankaa kului yhteensä alle 400 grammaa. Malli sopii siis hyvin myös kaikille jämälankanöttösille.

 

 

 

#hupipaita #anupensola #lentavalapanen

 

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella.

Lämmin joulutervehdys ystävämme, asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme.

Nautitaan herkuista ja läheisistä <3

Tästä pääset lataamaan itsellesi Neuloosi -lehden, ole hyvä!

Villahousuvallankumous

jee jee jee, ai ai palelee

villahousumies, minne käy sun ties? rock rock rock, villahousurock

 

Nyt loppuu palelemiset talvella! Aloitamme villahousukalin.

Neulo tai virkkaa itsellesi tai kaverille villahousut haluamallasi mallilla ja langalla. Nappaa kuva ja lähetä se Lentävän Lapasen facebook sivulle ja/tai Instagramiin #villahousukal #lentavalapanen.

Arvomme 6.12. mennessä valmistuneiden kesken ylläripalkinnon.

 

Vasemmanpuoleiset on neulottu Handun sukkalangoista mukaillen ohjetta Jenni Östermanin MIlli Mollia. Menekki alle 300 g.

Keskimmäiset ovat Malabrigo sockia ja ohje on napattu Karvapallot blogista. Langan menekki 330 g.

Oikeanpuoleiset ovat Handun Ilonan oma malli leveällä puntilla ja nyöri vyötäröllä. Muissa on kuminauha vyötäisillä.

 

Muita kivoja villahousuohjeita löytyy esimerkiksi

Dropsilta

 

 

 

 

 

 

Puikoillanne, valmiit, neulomaan!

Sukka-Finlandia on hyväntuulinen suomalainen neulomiskilpailu, jossa kilvoitellaan nopeudessa, luovuudessa ja kauneudessa hyvää tekien. Kilpailussa on lämmittely ja kuusi etappia, joiden aikana osallistujat neulovat seitsemän upeaa paria sukkia, joiden suomenkieliset ohjeet he saavat nimellistä (10–20 €) osallistumismaksua vastaan. Ohjeiden arvo on noin 50 €.

Kilpailuun voi ilmoittautua vaikkei haluaisi kilpaillakaan, mutta haluaa olla tukemassa hyvää työtä ja neuloa omaan tahtiinsa kilpailusukkia.

 

Suunnitelijat ovat kärkeä

Kisasukkien suunnittelijat ovat alan kotimaista kärkeä. Veera Välimäki, Tiina Kuu, Puikkomaisteri, Merja OjanperäPirjo Iivonen, Lumi Karmitsa ja Anna Mäkilä ovat julkaiseet useita neulekirjoja ja -ohjeita. Heidät tunnetaan neuleharrastajien keskuudessa erittäin hyvin.  He lahjoittavat kilpailuun ohjeensa ja aikansa neulojien tukena. He ovat myös aktiivisesti suunnittelemassa kilpailua.

 

Palkinnot

Palkinnot lahjoittaa lanka-alan yritykset ja muut kilpailun sponsorit. Otamme mukaan lisää yrittäjiä! Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ilmoitamme myöhemmin tarkemmin palkinnoista.

 

Aikataulu

Kilpailun startti on itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 ja viimeinen etappi julkaistaan ystävänpäivänä 14.2.2018.  Kilpailu loppuu 28.2. ja tulokset julkistetaan naistenpäivänä 8.3. Osallistua voi sekä yksilönä että joukkueena. Sarjat ovat nopeuskilpailu ja luovimmat tulkinnat. Lisäksi palkitaan kaunein sukkakuva.

 

Opi ja kehity

Kisatessa oppii uutta! Kilpailussa neulottavat sukkaohjeet on laadittu sillä silmällä, että kilpailijat kohtaavat uusia ja mielenkiintoisia neulontahaasteita: sukat voi neuloa hauskemminkin kuin koulussa opetetulla tavalla! Ohjeet ovat vaativuudeltaan eri tasoisia, mutta sukkaohjeiden suunnittelijat, lankayrittäjät ja muut kilpailijat auttavat  omaksumaan uudet asiat ja vaikeiden paikkojen yli. Vaikka kyseessä on kilpailu, kaveria ei jätetä!

Tule mukaan kivaan kilpailuun, opit uutta, tutustut uusiin ihmisiin ja teet hyvää! Kokoa oma joukkue tai osallistu yksin verkon välityksellä. Voit myös lahjoittaa sukat niitä tarvitseville, mutta itse kilpailuun osallistutaan valokuvilla neulotuista sukista.

Kilpailu käydään suomeksi suomalaisella sivustolla, sinun ei tarvitse osata englantia osallistuaksesi kilpailuun. Julkaisemme säännöt piakkoin ja kilpailualueen viimeistään marraskuun alkupuolella.

 

Kisasivut www.sukkafinlandia.fi

Olemme myös facebookissa ja instagramissa

 

Tervetuloa viettämään kesän hauskinta kässälauantaita ja ihanaa kesäpäivää 10.6. Tuusulan uuteen kulttuurikaramelli Krapin Pajaan. Aloitamme kello 11 ja nautimme toisistamme, työpajoista, herkullisista tarjoiluista ja käsillä tekemisestä aina iltamyöhään saakka. Työpajoja ja ohjelmaa meille tarjoavat Molla Mills, Anu Pensola ja laulava värjäri Ilona "Ilu" Korhonen. Illaksi Lankapaja muuntuu klubiksi, jossa esiintyy Frim - Fram Quartet. Herkkua jokaiselle aistille.

PÄIVÄN OHJELMA:

11.00 Tervetuloa ja malja kesälle ja mikä on Krapi?

- Laulava värjäri Ilona "Ilu" Korhonen esittää Handun tarinan, miten ja mistä kaikki alkoi. Ilona on kansanmusiikille sisuksiaan myöten antautunut monipuolinen muusikko, joka työskentelee kaikenlaisen, lähinnä lauletun musiikin parissa. Hän on julkaissut yhdessä Jenni Östermanin kanssa kaksi käsityöaiheista kirjaa; Tähkäpää ja muut lempineuleet (2010) sekä Tähkä, Keiju ja Taikasauva (2014).  Handun Ilu perusti jo vuonna 2008 ja on siitä asti värjännyt upeita, iluisia lankoja.

- Anu Pensola  luennoi  aiheesta  Luova arki - kuinka tehdä arjesta hyvää ja omannäköistä.

Anu on neuloja, toimittaja ja juontaja, hän on toiminut  Suuren Käsityölehden päätoimittajana ja juontanut tunnettua käsityöaiheista tv-ohjelma Ratulaa.  Juuri nyt Anulla on Olemus näyttely  maalauksia ja pienoisveistoksia Helsingin Kaapelitehtaalla. Anun elämää voit seurata hänen blogistaan Anu ja talo.

Työpajat, joiden tarkemmat kellonajat selviävät lähempänä tapahtumaa

1. Ryijyn uusi tuleminen! Tällä kertaa ryijy on mini. Se voi päätyä vaikka takin selkämykseen tai reppuun yksilölliseksi yksityiskohdaksi. Lumoudu nukitukseen virkkauskuningatar Molla Millsin opastuksessa.

2. Macrame tai suomalaisittain makramee, on vanha arabialainen tapa valmistaa käsitöitä solmimalla. Voit valmistaa kesäkorun, avainnauhan tai muuta pientä kivaa. Työpajan vetovastuussa on Kati Nuijanmaa.

3. Kesän kiva neulevinkki on spiraalineule. Opi ja kaytä vaikka sukanvarteen, rannekkeeseen tai aarrepenaaliksi. Niksipirkkana Kati Nuijanmaa.

4. Kontaktivärjäys - mitä se on? Täällä se selviää, tule kokeilemaan uniikkia ja yllätyksellistä langanvärjäystä. Väripatoja hämmentää Kirsi Kostamo.

5. Löydä uusi käsitöiden maailma! Käpypitsi eli frivolitè on kaunista pitsiä, joka perustuu kävyllä eli sukkulalla tehtävään kaksoissolmuun sekä niistä rakentuviin kaariin ja ympyröihin. Käpypitsillä saat uutta ilmettä kesämekkoon. Käpyä heittelee Elina Parkkamäki.

6. Vihta vai vasta? Ratkaise mökkiviemiset itsevirkatulla pellavatuliaisella. Taatusti roskaamaton vihta! Vihtamestarina huiskii Tarja Jussila.

7. Joko sinulla on romanttinen kesäkassi? tule virkkaamaan Sari Åströmin kanssa ja oppimaan täällä julkaistava virkattu kukkapala, jo muutamasta palasta syntyy kesäkassi. Tämä tarina jatkuu kesän jälkeen Burdan käsityöristeilyllä.

8. Perinteet kunniaan, tule kokeilemaan miten villa muuttuu langaksi. Mahdollisuus kokeilla värttinää ja rukkia. Polkimissa Kirsi Kostamo.

9. Neulojan hartioille tarjotaan vetreytystä betonipajassa. Kokeilemme miten ilmapallo ja betoni sopivat yhteen. Kumpi voittaa? Valumestarina Katja Kanerva.

Muutokset mahdollisia eli näiden pajoen lisäksi saattaa joukkoon vielä eksyä muita mukavia pikkujuttuja. Niistä myöhemmin.

Päivän ohjelman voit tulostaa täältä.

 

Päivän aikana nautimme kesälounaan Mankelissa. Kahvia ja virvokkeita on tarjolla kaiken aikaan.

 

Liput koko päiväksi jamien kera 85 eur ja ilman jameja 70 eur. Osta lippusi suoraan verkkokaupasta.

Lentävä Lapanen löytyy osoitteesta Postikatu 10, Järvenpäässä. Junalla tultaessa matkaa on noin 300 m. Laskeudut asemanmäeltä alas Mannilantielle ja jatkat siitä oikealle ohi Osuuspankin. Etsi silmiisi punaiset markiisit ja punaiset valomainokset niin löydät meidät helposti. Samassa kiinteistössä toimivat myös Apteekki ja ravintola Zapata.

 

Autolla saapujille löytyy kaksi Lentävän Lapasen parkkiruutua aivan puodin ikkunan alta ja runsaasti 2 h parkkitilaa. Lisäksi Osuuspankin takana on 4 h parkkipaikkoja eikä Prismakaan ole kaukana.

 

Kurssit ja tapahtumat

Lankapaja Krapilla 25.8.2019

Alkaa: 25.08.2019, 11:00

Sashiko kirjonta

Alkaa: 19.09.2019, 18:00

Magic loop ja kaikki sukista

Alkaa: 28.09.2019, 14:00

Seuraa meitä

Neulekahvila Lentävä Lapanen logo

Postikatu 10 (sisäänkäynti Venny Soldanin raitilta)
Järvenpää
puh. 050 434 2374
info @ lentavalapanen.fi

Avoinna arkisin 10-18, keskiviikkoisin 10-20, lauantaina 10-15

Tilaa uutiskirje

Tilaa Lentävän Lapasen uutiset sähköpostiisi.
captcha 
Roskapostisuoja: Kirjoita alimpaan laatikkoon vieressä olevat merkit.
Go to top