Kivijalkamyymälän toiminta on päättynyt,

                    kiitos kaikille asiakkaille kymmenestä ihanasta vuodesta!                  

                                                    

                
Soft Donegal -merinoa löytyy taas, siirry VERKKOKAUPPAAN.

                   

                                                                                                         

Lentava Lapanen English

Lentava Lapanen Svenska

Lentava Lapanen Deutsch

 

Huppari kuva2 edestä 12

Järvenpään nimikkoneule on Meiju Riihelän suunnittelema huppari Kaupungin kasvot - pääasioita Järvenpästä.

Neuleen ohje on nyt valmis ja sen on ladattavissa ohjeet välilehdeltä. Ohje on kahdessa osassa ensin varsinainen ohje ja sitten k aupunginosat seuraavasta liitteestä.

Hupparin malli on suora, ja hihojen raglanlinjat toimivat olipa alkuperäinen silmukkamäärä mitä tahansa. Kirjoneuletta on vain helmassa ja hihansuissa, joten kokemattomampikin neuloja uskaltaa tämän neuloa. Pintaneule on neuloessa melko jämäkän tuntuista, mutta kun neuleen kastelee, se tasoittuu ja pehmenee. Riippuen käytetystä langasta pintaneule voi venyä paljonkin (mallissa käytetty Schachenmayer Merino Extrafine venyi ehkä jopa yhden vaatekoon verran).

Hupparin voi tehdä monenlaisesta langasta, ja eri kokoihin pienellä pähkäilyllä. Suositeltavia lankoja on villa- ja villasekoitteet, joissa on noin 240-260 m/100 g. Jos valitsee paksumman langan, neuleen koko suurenee. Vastaavasti ohuemmalla langalla neulottuna saa pienemmän hupparin. 

 

Huppari kuva1 takaa 12

 

Väljyyden voi tavallaan itse päättää, mittaamalla oman lantionympäryksen, koska siihen tulee kirjoneule, joka on ’ratkaiseva’ mitta. Tärkeää on, että kokonaismittaan tuleva silmukkamäärä on jaollinen 8:lla (kohoneuleen Hyvät vibat johdosta, hupparin yläosa). Huppari neulotaan alhaalta (helmasta) ylös suljettuna neuleena kainaloihin asti. Hihat neulotaan pyörönä erikseen ja yhdistetään vartaloon/helmaosaan. Hupparin yläosa neulotaan kaula-aukkoon asti kaikilla silmukoilla tehden samalla raglan-kavennukset. Huppu neulotaan viimeiseksi.

Kaupunginosat ovat valmiina teksteinä ohjeen lopussa, mutta ohjeesta löytyy lisäksi pelkät aakkoset, joista
voit itse sommitella minkä tekstin haluat. Voit käyttää esim. vain yhtä kaupunginosaa, voit kiertää sillä koko
helman ympäri ja laskea, paljonko jätät tyhjää sanojen väliin. Ihan kaikki kaupunginosat eivät mahtuneet mukaan esim. Kinnari. 

Lopuksi viimeistele neule  ja lähde ylpeästi raitille.

 

Huppari kuva3 edestä skootteri 12

Kiitokset ohjeen valmiiksi saattamisessa Sirkku Tiiralle ja Meijulle, testineuloja Inkeri Länsikivelle ja kuvista  Sirkulle. Taiton taikoi Heli Evenbetter. 

 

 

 

 

 

Kymmenen vuotta sitten me, neuloosimanageri Taina ja neulonomi Tarja, elimme suurinta unelmaamme, kun Neulekahvila Lentävä Lapanen syntyi. Aloitimme toimintamme Järvenpään keskustassa Perhelän korttelissa vaikka alusta saakka tiesimme, että muutaman vuoden päästä on muutettava. Seuraava paikka löytyi ihan läheltä Postikadulta. Sieltä tiemme vei upeaan Emalikukan kiinteistöön, jossa olemme nyt viettäneet muutaman ihanan vuoden.

 

Näiden kymmenen vuoden aikana olemme kokeneet monenlaista: olemme kiertäneet messuja, järjestäneet erilaisia tapahtumia, joista Neuleiden yö on ollut meille myös yksi upeimmista kokemuksista. Toivomme, että olemme voineet tuottaa myös teille asiakkaillemme ja ystävillemme paljon iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Monista teistä rakkaista asiakkaistamme olemme saaneet loppuelämän kestäviä ystäviä ja tämä on yksi suurimmista onnen ja ilon aiheistamme.

Edes Covid-19 ei meitä lannistanut mutta sitten eteemme tuli tilanne, johon meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Tuntuu epäreilulta, että jokin asia tekee valinnan puolestamme, mutta nyt olemme siinä tilanteessa, että terveys on tärkeämpää kuin yrittäminen. Tästä syystä olemme joutuneet tekemään raskaan päätöksen. Lentävä Lapanen laskeutuu pysyvästi ja toimintamme päättyy. Puodissa aloitamme loppuunmyynnin lauantaina 6.8.2022.

Haluamme kiittää kaikkia ihania asiakkaitamme, tavarantoimittajia sekä muita yhteistyökumppaneita näistä upeista vuosista.

Annetaan neulomisen lähteä lapasesta nyt ja aina.

  

ovet avautuivat 22.11.2012                                                               Ensimmäinen Neuleiden Yö

Saimme yhteensä 9 ehdotusta Järvenpää-neuleeksi. Niissä kaikissa on joku kiva juju.

Miltä Järvenpää-neulepaita näyttää ja tuntuu? Sinulla on mahdollisuu sosallistua yleisön suosikin valintaan.
Yleisön suosikki syntyy tämän äänestyksen, facebook- ja instagram äänestyksen yhteenlasketuista tuloksista. Voittajan valitsee raati, jossa ovat kuvittaja-kirjailija Kristiina Louhi, kuvataiteilija Anu Pensola, neuleasiantuntija Sirkku Tiira ja Järvenpään kaupungin tapahtumapäällikkö Kristian Schmidt.

Tulokset julkaistaan lauantaina 14.5.2022 Lentävässä Lapasessa.

Linkki äänestykseen

 

teaser

Miltä Järvenpää-neulepaita näyttää ja tuntuu? Järjestämme yhteistyössä Järvenpään kaupungin kanssa Järvenpää – neulepaitasuunnittelukilpailun. Osallistu kilpailuun ja suunnittele Järvenpäälle nimikkoneulepaita! Voittajaneuleesta tehdään ohje suomeksi ja englanniksi kaikkien neulootikkojen iloksi. Suunnittelijan toivotaan osallistuvan ohjeen kirjoitukseen. Oikeudet malliin siirtyvät järjestäjille.

Ehdotukset neuleeksi toimitetaan 30.4. 2022 mennessä Lentävään Lapaseen (Emalipolku 2B, 04410 Järvenpää). Ohjeen ei tarvitse olla tässä vaiheessa mukana. Suunnittele paita dk vahvuiselle langalla ( n. 220 – 250 g / 100m)  ja neulo siitä vähintään lasten koossa oleva paitaehdotus.
Voittajan valitsee raati, jossa ovat kuvittaja-kirjailija Kristiina Louhi, kuvataiteilija Anu Pensola, neuleasiantuntija Sirkku Tiira ja tapahtumapäällikkö Kristian Schmidt. Lisäksi järjestämme yleisönsuosikki äänestyksen. Valinnat julkaistaan toukokuussa 2022.

#järvenpääneule

#neulominenlähteeLapasesta


Palkinto 700 e


Lisätietoja: www.lentavalapanen.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Taina Schildt 050 434 2374.

 

271536901 353479796612969 1063298615197139338 n

Aloitaanpa vuoden ensimmäinen yhteisneulonta näistä ihanista Roosa Yrjänheikin Kuura pitsilapasista! Ne ovat juuri passelit Laskiaisen rusettiluisteluihin tai mihin vaan ulkoiluun. Lapasissa on sisälapanen dk vahvuista lankaa ja päällinen mohairlacea, joka tekee niistä huurteiset ja pehmoiset. Lankaa tarvitset noin 100 g pohjalapaseen ja noin 10 g pitsipäälliseen. 

 

Ilmainen suomen- ja englanninkielinen ohje löytyy Ravelrystä.

Neulomisaikaa on mukavasti sunnuntaihin 27.2.2022 ja sen jälkeen moikkailemme uusiaa lapasissa!

Osallistujien kesken arvomme kolme lapaslankapalkintoa, à 100 grammaa.

Käytä facebookissa ja Instagramissa #laskiaislapanenkal ja #neulominenlähteeLapasesta tunnisteita.

 Kuura

 

 

Kalina ja Malina on naistenpäivän teemaneuleohje, naistenvälisestä ystävyydestä. Kalina tarkoittaa venäjäksi heisiä ja malina vaapukkaa ja nämä molemmat on lainattu tyypillisestä inkeriläisen moniäänisen laulun kertosäkeestä. Inkerissä näitä lauluja lauloivat pääasiassa naiset.

Se on maskiton ja turvavälitön iloinen mummoneule, jota on ilo neuloa. Mallin on suunnittellut Ilu Handusta ja sen muokkasi ja sarjoitti Sirkku.Ohjeesta on testineulottu koot S, M ja L. Ohje on ilmainen ja se julkaistiin Naistenpäivänä (8.3.2021) zoomissa Malinan ja Kalinan julkkareissa. Ohje ilmestyy myös tänne.

Ohjeen voi ladata Handun verkkokaupasta . 

Kuvien paidat on neulottu Soft Donegalista, 100% tweedpintaisesta merinosta Irlannista. Lanka on mulesing vapaata ja metrejä siinä on 190 / 50 g.

 

punainen softdonegal pieni

Testi Sirkku softdonegal
 Tainan testi
 

Julkareiden jälkeen jatkamme Ilun neulelaulutuvalla kiikkustuolissa tai ilman. Paitaan nimittäin liittyy tarina ja inkeriläinen laulu, jota pääsemm eIlun ohjauksessa kajauttamaan. Se on niin mukaansatempaava että naapuritkin saattavat ilahtua.

ZOOM-LINKKI NEULELAULUTUPAAN

Tästä pääset mukaan Malina ja Kalina -neulelaulutupaan, 8.3. klo 19:
https://us02web.zoom.us/j/84151100844

Langaksi sopii fingering vahvuiset ( n 400m / 100g) langat, kunhan saa ttiheyden 22 silmukkana 10 sentillä. Originaaliversio on Soft Donegalia, tweedtyylistä 100% merinoa Irlannista. Langaksi sopii hyvin myön Handun sinkku ja fiddle. Vaihtoehtoisesti voit neuloa hihat yksivärisinä tai kirjavina. HUomioi tämä langanmenekissä. 

LANGANMENEKKI:
Jos haluat neuloa Kalinaa ja Malinaa, tässä tietoja keskimääräisestä langanmenekistä. Lentävän Lapasen Soft Donegalille, helposti sovellettavissa muillekin langoille.
Pääväri Abbert (tumman punainen) (huom! kirjoneulehihat!): 150-200 g
1 kuvioväri Goldilocks (keltainen): 40 g
2 kuvioväri: Brosna (pinkki): 30 g
3 kuvioväri Peacock (turkoosi): 50 g
4 kuvioväri Jade (vihreä): 20 g
5 kuvioväri: Firefly (oranssi): 20 g
6 kuvioväri: Cardinal red (punainen): 35 g
7 kuvioväri Swilly (valkoinen): 25 g

TIHEYS:
22 s ja 28 krs kirjoneule
22 s ja 30 krs yksivärinen sileä neule

Syksyn aloitus viikonloppu Krapin Pajalla toteutetaan tällä kertaa hybridisti, kuten tässä ajassa on tyypillistä. Paikanpäälle ihastuttavaan kulttuurikaramelliin otamme vain sallitun 50 henkilöä. Lisäksi tarjoamme vaihtoehtoisesti striimattua lähetystä, joten voit osallistua myös kotisohvalta, saat 25 € hintaan kaikkien pajojen vinkit ja voit seurata livenä Sarin ja Tupu Mennun esitykset.  Linkki tapahtumaan lähetetään osallistujille kyseisen päivän aamuna. Paikanpäällä pääset toki tunnelmaan ja saat apua, vinkkejä ja mitä parasta neuleseuraa!

Paikalle saapuvat pääsevät seuraamaan Sari Nordlundin tarinaa ja hipelöimään hänen suunnitteliaan neuleita. Sari suunnittelee niin omalla brändillään kuin Novitan tiimissä. 

sari norlund 2

kuva: Sari Nordlund

 

Pajatarjottimelle on lisätty Maskipaja jota vetää Kirsi Kostamo! Nyt viimeistään voit ommella itsellesi kestävän ja sopivan kasvomaskin. Huom Tämä ei ole virallinen kasvomaski, joka suojaisi käyttäjäänsä viruksilta tai muilta taudeilta. 

 

Muut pajat ovat

Neulakirjapaja -  huovutuspaja, jossa valmistuu kätevä, mukanakulkeva neulakirja. Neulat, nupit ja silmukkamerkit pysyvät tallessa. Pajaa vetää Kati Nuijanmaa

Neulottu neliöpaja - jossa opetellaan neulomaan keskeltä aloitettava neliö. Paloista saattaa syntyä peitto tai kirjankannet. Pajaa vetää Tiia Niemi.

Kehyskudontapaja - hullaannut kehyskusontaan! Tee se itse kehys ja kokeile hauskaa ja koukuttavaa solmeilua. Saatat innostua! Pajaa vetää Sinikka Aalto.

Kirjontapaja - kirjonnan kirjopajaa vetää Tupu Mentu

Koko päivä mukavaa ohjelmaa 11.00 - 17.00 sisältää ohjelman, maittavan lounaan ravintola Mankelissa, kahvit ja tervetulomaljat. Osallsitumismaksu paikanpäälle 75 € ja striimattuna 25 € mikäli haluat seurata tapahtumaa kotisohvalta.

Liput ovat myynnissä verkkokaupassa.

 

Virkkaa itsellesi lämmin, Soile Olmarin suunnittelema, Vuodenaikapeitto. Peitto koostuu yhteensä 35 palasta, viidestä erilaisesta, ja sen koko on noin 100 x 150 cm. Värivaihtoehtoja on kolme; Puolukka, Mustikka ja Lumipallo.

Puolukka koko  Mustikka koko

Puolukka                                                                                            Mustikka

Vuodenaikapeitoissa on sama malli, mutta eri värit: Heleän vihreän sävyisessä reunoja kiertävät siniset mustikat (kuva), ruskapeiton reunoissa hehkuvat punaiset puolukat (kuva) ja valkoharmaaroosan reunoja raikastavat valkoiset lumipallot. Yksivärisiin paloihin kiinnitetään ompelemalla erikseen virkatut terälehdet. Ja mikä ettei, peitonhan voi ripustaa vaikka seinälle.

 

kukka

Peittoon on ihana kääriytyä, langaksi valikoitui 100 % merino Adriafilin Genziana, jossa on 185 m / 50 g. Peittoon niitä kuluu 19 kerää

ja menekit eri väreihin ovat seuraavat:

Puolukka: 7 x beige, (värinro 12), 6 x ruskea (13), 5 x oranssi (54) ja 1 x punainen (17)

Mustikka: 7 x vaalea sininen (09), 6 x vihreä (38), 5 x vaalea vihreä (32) ja 1 tumman sininen (22)

Lumipallo: 7 x valkoinen (02), 6 x vaalea harmaa (82), 5 x tumma harmaa (83) ja 2 x roosa (55)

lumipallo.jpg

 kuva: Lumipallopeiton väritystä 

Haasta itseäsi virkkaamaan! Mikäli on kiinnostusta, voimme järjestää yhteisvirkkaushetkiä Soilen kanssa.

Materiaalipaketin tai pelkän ohjeen voit tilata verkkokaupastamme.

Enemmän kuvia löytyy Somateko -faceryhmästä, tervetuloa seuraamaan, kysymään ja postaamaan kuvia omasta peitosta. Terveisin, Soile

k5tog

 

K🌸tog -KNITtion on käsityöväen ja heidän kavereidensa hauska iloittelu.

K🌸tog -KNITtion toteutuu keskiviikkona 13.5. klo 18.30 alkaen. Nyt on mainio mahdollisuus karata pois arkisista askareista ja kisailla hymy huulilla neulomisen äärellä. Kisa tapahtuu omalta kotisohvalta tai keittiönpöydän äärestä, sinä valitset paikan.

 

Kisaan osallistumista varten kerää mukaan vähintään kaksi muuta osallistujaa, joiden kanssa muodostatte joukkueen. Joukkueet voivat olla kokoonpanoja ystävien, työkavereiden, sukulaisten, harrastuskavereiden tai naapurien kesken. Joukkueen minimikoko on 3 henkilöä, maksimin saatte määritellä itse. 

 

Joukkueen jäsenet voivat osallistua kisaan fyysisesti eri osoitteista, mutta joukkueen tulee varautua viestimään keskenään jollakin itselleen parhaalla tavalla (Teamsin, Zoomin, Google Hangoutsin, Whatsapp-ryhmän tai -puhelun välityksellä).

Henkilökohtaiset varusteet:

  • iloisen ja kekseliään mielen
  • jotain, millä pääset internettiin
  • 10 kpl jämälankakeriä, kerässä lankaa n. 8 m
  • puikot, koko 3-4 (voi olla muukin). Puikot voivat olla sukka-, pyörö-, tai pitkät puikot.
  • viivotin tai mittanauha
  • päättelyneula ja sakset
  • jotain, millä saat yhteyden joukkueesi jäsenten välillä kisan aikana

Lisäksi vähintään yhdellä jäsenellä tulee olla Instagram-tili. Ota seurantaan @lentavalapanen

 

Nyt rohkeasti mukaan, tässä linkki ilmoittautumislomakkeeseen https://forms.gle/e8Dgx8VCnLdmyBsj9

Ilmoittautumisen dl. 7.5.2020. 

 

Ilmoittautuneille joukkueille lähetetään 7.5.2020 lisätietoja kisasta ja ennakkotehtävä, jonka teette yhdessä joukkueen kanssa. Ennakkotehtävä palautetaan viim. 12.5.2020. 

Hei!
Palvelemme asiakkaitamme normaalisti. Aukioloajoissa olemme nipistäneet keskiviikkoillan eli keskiviikoisin olemme avoinna 10 - 18. 
Töitä emme tietenkään tee jos olemme sairastuneet, tai on olemassa selkeä riski tartuttaa muita.

Vallitsevassa tilanteessa pyydämme kaikkia asiakkaitamme pesemään kätensä liikkeeseen saavuttaessa ja desinfioimme pinnat useaan otteeseen päivän aikana. 

Olethan vastuullinen, etkä tule sairaana puotiin, laita vaikka sähköpostia info(at)lentavalapanen.fi tai soita 050 434 2374 niin sovitaan miten saat lankatoimituksen perille. Näin toimimme jo tänään karanteenissa olevan asiakkaan toiveesta.

Pysytään terveinä ja pidetään kaverista huolta 

Lapanen logo pyorea

 

 

Uusi kotipesämme on Emalikukassa, suojellussa tehdaskiinteistössä osoitteessa Emalipolku 2, Järvenpäässä toisella puolella rataa. Meidät löytää 1 kerroksesta B-rapusta samasta kuin Verhoomo Kotikallio, Valokuvaamo Satu Hart ja Mustaamo. Sisäänkäynti on puiston puolelta. Rautatieasemalta on matkaa noin 300 m ja parkkipaikkoja löytyy rakennuksen jokaiselta seinustalta (2h) ja Pajalantien toisella puolella on VR:n liityntä parkki, jossa 24 h.

 

 

Kurssit ja tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

Neulekahvila Lentävä Lapanen logo

Emalipolku 2 B (Emalikukan kiinteistö)
Järvenpää
puh. 050 434 2374
info @ lentavalapanen.fi

Avoinna arkisin 10-18, lauantaina 10-15

Tilaa uutiskirje

Tilaa Lentävän Lapasen uutiset sähköpostiisi.
captcha 
Roskapostisuoja: Kirjoita alimpaan laatikkoon vieressä olevat merkit.
Go to top