POIKKEUKSELLISESTI SULJEMME PERJANTAINA 17.9.21 klo 16:00                MYYMÄLÄ AVOINNA

                                                                         ma - pe  10-18
                                                                                                                                            lauantaisin 10-15

sunnuntaisin suljettu
                                                                       verkkokauppa 24 h

                                                                                               

                                                                                                         

Lentava Lapanen English

Lentava Lapanen Svenska

Lentava Lapanen Deutsch

Kalina ja Malina on naistenpäivän teemaneuleohje, naistenvälisestä ystävyydestä. Kalina tarkoittaa venäjäksi heisiä ja malina vaapukkaa ja nämä molemmat on lainattu tyypillisestä inkeriläisen moniäänisen laulun kertosäkeestä. Inkerissä näitä lauluja lauloivat pääasiassa naiset.

Se on maskiton ja turvavälitön iloinen mummoneule, jota on ilo neuloa. Mallin on suunnittellut Ilu Handusta ja sen muokkasi ja sarjoitti Sirkku.Ohjeesta on testineulottu koot S, M ja L. Ohje on ilmainen ja se julkaistiin Naistenpäivänä (8.3.2021) zoomissa Malinan ja Kalinan julkkareissa. Ohje ilmestyy myös tänne.

Ohjeen voi ladata Handun verkkokaupasta . 

Kuvien paidat on neulottu Soft Donegalista, 100% tweedpintaisesta merinosta Irlannista. Lanka on mulesing vapaata ja metrejä siinä on 190 / 50 g.

 

punainen softdonegal pieni

Testi Sirkku softdonegal
 Tainan testi
 

Julkareiden jälkeen jatkamme Ilun neulelaulutuvalla kiikkustuolissa tai ilman. Paitaan nimittäin liittyy tarina ja inkeriläinen laulu, jota pääsemm eIlun ohjauksessa kajauttamaan. Se on niin mukaansatempaava että naapuritkin saattavat ilahtua.

ZOOM-LINKKI NEULELAULUTUPAAN

Tästä pääset mukaan Malina ja Kalina -neulelaulutupaan, 8.3. klo 19:
https://us02web.zoom.us/j/84151100844

Langaksi sopii fingering vahvuiset ( n 400m / 100g) langat, kunhan saa ttiheyden 22 silmukkana 10 sentillä. Originaaliversio on Soft Donegalia, tweedtyylistä 100% merinoa Irlannista. Langaksi sopii hyvin myön Handun sinkku ja fiddle. Vaihtoehtoisesti voit neuloa hihat yksivärisinä tai kirjavina. HUomioi tämä langanmenekissä. 

LANGANMENEKKI:
Jos haluat neuloa Kalinaa ja Malinaa, tässä tietoja keskimääräisestä langanmenekistä. Lentävän Lapasen Soft Donegalille, helposti sovellettavissa muillekin langoille.
Pääväri Abbert (tumman punainen) (huom! kirjoneulehihat!): 150-200 g
1 kuvioväri Goldilocks (keltainen): 40 g
2 kuvioväri: Brosna (pinkki): 30 g
3 kuvioväri Peacock (turkoosi): 50 g
4 kuvioväri Jade (vihreä): 20 g
5 kuvioväri: Firefly (oranssi): 20 g
6 kuvioväri: Cardinal red (punainen): 35 g
7 kuvioväri Swilly (valkoinen): 25 g

TIHEYS:
22 s ja 28 krs kirjoneule
22 s ja 30 krs yksivärinen sileä neule

Syksyn aloitus viikonloppu Krapin Pajalla toteutetaan tällä kertaa hybridisti, kuten tässä ajassa on tyypillistä. Paikanpäälle ihastuttavaan kulttuurikaramelliin otamme vain sallitun 50 henkilöä. Lisäksi tarjoamme vaihtoehtoisesti striimattua lähetystä, joten voit osallistua myös kotisohvalta, saat 25 € hintaan kaikkien pajojen vinkit ja voit seurata livenä Sarin ja Tupu Mennun esitykset.  Linkki tapahtumaan lähetetään osallistujille kyseisen päivän aamuna. Paikanpäällä pääset toki tunnelmaan ja saat apua, vinkkejä ja mitä parasta neuleseuraa!

Paikalle saapuvat pääsevät seuraamaan Sari Nordlundin tarinaa ja hipelöimään hänen suunnitteliaan neuleita. Sari suunnittelee niin omalla brändillään kuin Novitan tiimissä. 

sari norlund 2

kuva: Sari Nordlund

 

Pajatarjottimelle on lisätty Maskipaja jota vetää Kirsi Kostamo! Nyt viimeistään voit ommella itsellesi kestävän ja sopivan kasvomaskin. Huom Tämä ei ole virallinen kasvomaski, joka suojaisi käyttäjäänsä viruksilta tai muilta taudeilta. 

 

Muut pajat ovat

Neulakirjapaja -  huovutuspaja, jossa valmistuu kätevä, mukanakulkeva neulakirja. Neulat, nupit ja silmukkamerkit pysyvät tallessa. Pajaa vetää Kati Nuijanmaa

Neulottu neliöpaja - jossa opetellaan neulomaan keskeltä aloitettava neliö. Paloista saattaa syntyä peitto tai kirjankannet. Pajaa vetää Tiia Niemi.

Kehyskudontapaja - hullaannut kehyskusontaan! Tee se itse kehys ja kokeile hauskaa ja koukuttavaa solmeilua. Saatat innostua! Pajaa vetää Sinikka Aalto.

Kirjontapaja - kirjonnan kirjopajaa vetää Tupu Mentu

Koko päivä mukavaa ohjelmaa 11.00 - 17.00 sisältää ohjelman, maittavan lounaan ravintola Mankelissa, kahvit ja tervetulomaljat. Osallsitumismaksu paikanpäälle 75 € ja striimattuna 25 € mikäli haluat seurata tapahtumaa kotisohvalta.

Liput ovat myynnissä verkkokaupassa.

 

Virkkaa itsellesi lämmin, Soile Olmarin suunnittelema, Vuodenaikapeitto. Peitto koostuu yhteensä 35 palasta, viidestä erilaisesta, ja sen koko on noin 100 x 150 cm. Värivaihtoehtoja on kolme; Puolukka, Mustikka ja Lumipallo.

Puolukka koko  Mustikka koko

Puolukka                                                                                            Mustikka

Vuodenaikapeitoissa on sama malli, mutta eri värit: Heleän vihreän sävyisessä reunoja kiertävät siniset mustikat (kuva), ruskapeiton reunoissa hehkuvat punaiset puolukat (kuva) ja valkoharmaaroosan reunoja raikastavat valkoiset lumipallot. Yksivärisiin paloihin kiinnitetään ompelemalla erikseen virkatut terälehdet. Ja mikä ettei, peitonhan voi ripustaa vaikka seinälle.

 

kukka

Peittoon on ihana kääriytyä, langaksi valikoitui 100 % merino Adriafilin Genziana, jossa on 185 m / 50 g. Peittoon niitä kuluu 19 kerää

ja menekit eri väreihin ovat seuraavat:

Puolukka: 7 x beige, (värinro 12), 6 x ruskea (13), 5 x oranssi (54) ja 1 x punainen (17)

Mustikka: 7 x vaalea sininen (09), 6 x vihreä (38), 5 x vaalea vihreä (32) ja 1 tumman sininen (22)

Lumipallo: 7 x valkoinen (02), 6 x vaalea harmaa (82), 5 x tumma harmaa (83) ja 2 x roosa (55)

lumipallo.jpg

 kuva: Lumipallopeiton väritystä 

Haasta itseäsi virkkaamaan! Mikäli on kiinnostusta, voimme järjestää yhteisvirkkaushetkiä Soilen kanssa.

Materiaalipaketin tai pelkän ohjeen voit tilata verkkokaupastamme.

Enemmän kuvia löytyy Somateko -faceryhmästä, tervetuloa seuraamaan, kysymään ja postaamaan kuvia omasta peitosta. Terveisin, Soile

k5tog

 

K🌸tog -KNITtion on käsityöväen ja heidän kavereidensa hauska iloittelu.

K🌸tog -KNITtion toteutuu keskiviikkona 13.5. klo 18.30 alkaen. Nyt on mainio mahdollisuus karata pois arkisista askareista ja kisailla hymy huulilla neulomisen äärellä. Kisa tapahtuu omalta kotisohvalta tai keittiönpöydän äärestä, sinä valitset paikan.

 

Kisaan osallistumista varten kerää mukaan vähintään kaksi muuta osallistujaa, joiden kanssa muodostatte joukkueen. Joukkueet voivat olla kokoonpanoja ystävien, työkavereiden, sukulaisten, harrastuskavereiden tai naapurien kesken. Joukkueen minimikoko on 3 henkilöä, maksimin saatte määritellä itse. 

 

Joukkueen jäsenet voivat osallistua kisaan fyysisesti eri osoitteista, mutta joukkueen tulee varautua viestimään keskenään jollakin itselleen parhaalla tavalla (Teamsin, Zoomin, Google Hangoutsin, Whatsapp-ryhmän tai -puhelun välityksellä).

Henkilökohtaiset varusteet:

  • iloisen ja kekseliään mielen
  • jotain, millä pääset internettiin
  • 10 kpl jämälankakeriä, kerässä lankaa n. 8 m
  • puikot, koko 3-4 (voi olla muukin). Puikot voivat olla sukka-, pyörö-, tai pitkät puikot.
  • viivotin tai mittanauha
  • päättelyneula ja sakset
  • jotain, millä saat yhteyden joukkueesi jäsenten välillä kisan aikana

Lisäksi vähintään yhdellä jäsenellä tulee olla Instagram-tili. Ota seurantaan @lentavalapanen

 

Nyt rohkeasti mukaan, tässä linkki ilmoittautumislomakkeeseen https://forms.gle/e8Dgx8VCnLdmyBsj9

Ilmoittautumisen dl. 7.5.2020. 

 

Ilmoittautuneille joukkueille lähetetään 7.5.2020 lisätietoja kisasta ja ennakkotehtävä, jonka teette yhdessä joukkueen kanssa. Ennakkotehtävä palautetaan viim. 12.5.2020. 

Hei!
Palvelemme asiakkaitamme normaalisti. Aukioloajoissa olemme nipistäneet keskiviikkoillan eli keskiviikoisin olemme avoinna 10 - 18. 
Töitä emme tietenkään tee jos olemme sairastuneet, tai on olemassa selkeä riski tartuttaa muita.

Vallitsevassa tilanteessa pyydämme kaikkia asiakkaitamme pesemään kätensä liikkeeseen saavuttaessa ja desinfioimme pinnat useaan otteeseen päivän aikana. 

Olethan vastuullinen, etkä tule sairaana puotiin, laita vaikka sähköpostia info(at)lentavalapanen.fi tai soita 050 434 2374 niin sovitaan miten saat lankatoimituksen perille. Näin toimimme jo tänään karanteenissa olevan asiakkaan toiveesta.

Pysytään terveinä ja pidetään kaverista huolta 

Lapanen logo pyorea

 

 

Uusi kotipesämme on Emalikukassa, suojellussa tehdaskiinteistössä osoitteessa Emalipolku 2, Järvenpäässä toisella puolella rataa. Meidät löytää 1 kerroksesta B-rapusta samasta kuin Verhoomo Kotikallio, Valokuvaamo Satu Hart ja Mustaamo. Sisäänkäynti on puiston puolelta. Rautatieasemalta on matkaa noin 300 m ja parkkipaikkoja löytyy rakennuksen jokaiselta seinustalta (2h) ja Pajalantien toisella puolella on VR:n liityntä parkki, jossa 24 h.

 

 

Se tulee taas, jo kolmas Sukka-Finlandia on ovella!

nettiversio

Näin ihanan kuvan meille loihti rakastettu kuvittaja Kristiina Louhi. Mukaan on tällä kertaa päässyt myös Pikku-Ruu. Mitenhän tuossa mahtaa käydä sukalle?

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 25.11.2019 verkkokaupassamme. Kertasimme edellisen kisailun palauttet ja jatkamme mallien jakamista sähköpostitse, kiinnitämme huomiota mallien moninaisuuteen ja tiivistämme hieman aikataulua. Lämmittelysukka julkaistaan tuttuun tapaan Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019 ja ensimmäinen etappi Loppiaisena 6. tammikuuta 2020. Kisa loppuu Naistenpäivään 8.3., jolloin julkaistaan vielä Naistenpäivän bonus.

Meillä on hieno kattaus suomalaisia suunnittelijoita: Tiina Kaarela, Lumi Karmitsa, Tiina Kuu, Niina Laitinen, Anna Mäkilä, Tiia Niemi, Sari Nordlund ja Soile Pyhänniska. Mukana on niin "vanhat ketut" kuin uutukaisia, tunnettuja ja ihan untuvikkona oman kylän Tiia Niemi. 

Osallistujat saavat alennusta sukkalangoista seuraavilta kauppiailta Handu, ILOyarn, Kässäkerho Pom Pom, Lanitium ex Machina, Snurre, TitiTyy ja tietysti Lentävä Lapanen tammikuusta alkaen.  Langoista ja koodeista myöhemmin lisää.

Paikoillanne, valmiit, kohta se alkaa! Keräätkö joukkueen vai lähdetkö sivakoimaan itseksesi?

Kurkkaa myös www.sukkafinlandia.fi

 

 

 

 

Olemme tuottaneet Sibeliuksen 150 juhlavuoden kunniaksi yhteistyössä Ainolan kanssa Aino`S lapaset by Aino Sibelius materiaalipaketin. Paketti sisältää ohjeen ja langat Aino Sibeliuksen tekemiin lapasiin. Aino Sibelius o.s. Järnefelt (1871 - 1969) vihittiin säveltäjämestari Jean Sibeliuksen kanssa kesällä 1892. Ainon elämäntehtävä oli rakkaansa säveltäjätyön mahdollistaminen ja heidän viiden tyttären kasvattaminen. Ainon intohimona oli myös puutarha, lisäksi hän teki paljon käsitöitä, hän ompeli, kirjoi, neuloi ja teki myös puutöitä.  Ainolasta löytyy esimerkiksi hänen tekemänsä hylly. Käsitöitä löytyy Ainolasta toisetkin lapaset ja pitsinen neulottu hartiahuivi.

Aino kirjoittaa näin miehelleen tammikuussa 1905 Berliiniin.

”Olemme Maija Halosen, Vennyn (Soldan-Brofeldt) ja Saimin (Järnefelt) kanssa päättäneet olla kerran viikossa yhdessä, ja silloin lukea jotain. Oli mainio kirkas kuutamo kun tulin kotiin kello puoli 12 aikaan.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kurssit ja tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

Neulekahvila Lentävä Lapanen logo

Emalipolku 2 B (Emalikukan kiinteistö)
Järvenpää
puh. 050 434 2374
info @ lentavalapanen.fi

Avoinna arkisin 10-18, lauantaina 10-15

Tilaa uutiskirje

Tilaa Lentävän Lapasen uutiset sähköpostiisi.
captcha 
Roskapostisuoja: Kirjoita alimpaan laatikkoon vieressä olevat merkit.
Go to top