Kivijalkamyymälän toiminta on päättynyt.

Kiitos kaikille asiakkaille kymmenestä ihanasta vuodesta!                  

                                       

Soft Donegal -merinoa löytyy taas,

siirry VERKKOKAUPPAAN

                                                                                                         

Tervetuloa viettämään kesän hauskinta kässälauantaita ja ihanaa kesäpäivää 10.6. Tuusulan uuteen kulttuurikaramelli Krapin Pajaan. Aloitamme kello 11 ja nautimme toisistamme, työpajoista, herkullisista tarjoiluista ja käsillä tekemisestä aina iltamyöhään saakka. Työpajoja ja ohjelmaa meille tarjoavat Molla Mills, Anu Pensola ja laulava värjäri Ilona "Ilu" Korhonen. Illaksi Lankapaja muuntuu klubiksi, jossa esiintyy Frim - Fram Quartet. Herkkua jokaiselle aistille.

PÄIVÄN OHJELMA:

11.00 Tervetuloa ja malja kesälle ja mikä on Krapi?

- Laulava värjäri Ilona "Ilu" Korhonen esittää Handun tarinan, miten ja mistä kaikki alkoi. Ilona on kansanmusiikille sisuksiaan myöten antautunut monipuolinen muusikko, joka työskentelee kaikenlaisen, lähinnä lauletun musiikin parissa. Hän on julkaissut yhdessä Jenni Östermanin kanssa kaksi käsityöaiheista kirjaa; Tähkäpää ja muut lempineuleet (2010) sekä Tähkä, Keiju ja Taikasauva (2014).  Handun Ilu perusti jo vuonna 2008 ja on siitä asti värjännyt upeita, iluisia lankoja.

- Anu Pensola  luennoi  aiheesta  Luova arki - kuinka tehdä arjesta hyvää ja omannäköistä.

Anu on neuloja, toimittaja ja juontaja, hän on toiminut  Suuren Käsityölehden päätoimittajana ja juontanut tunnettua käsityöaiheista tv-ohjelma Ratulaa.  Juuri nyt Anulla on Olemus näyttely  maalauksia ja pienoisveistoksia Helsingin Kaapelitehtaalla. Anun elämää voit seurata hänen blogistaan Anu ja talo.

Työpajat, joiden tarkemmat kellonajat selviävät lähempänä tapahtumaa

1. Ryijyn uusi tuleminen! Tällä kertaa ryijy on mini. Se voi päätyä vaikka takin selkämykseen tai reppuun yksilölliseksi yksityiskohdaksi. Lumoudu nukitukseen virkkauskuningatar Molla Millsin opastuksessa.

2. Macrame tai suomalaisittain makramee, on vanha arabialainen tapa valmistaa käsitöitä solmimalla. Voit valmistaa kesäkorun, avainnauhan tai muuta pientä kivaa. Työpajan vetovastuussa on Kati Nuijanmaa.

3. Kesän kiva neulevinkki on spiraalineule. Opi ja kaytä vaikka sukanvarteen, rannekkeeseen tai aarrepenaaliksi. Niksipirkkana Kati Nuijanmaa.

4. Kontaktivärjäys - mitä se on? Täällä se selviää, tule kokeilemaan uniikkia ja yllätyksellistä langanvärjäystä. Väripatoja hämmentää Kirsi Kostamo.

5. Löydä uusi käsitöiden maailma! Käpypitsi eli frivolitè on kaunista pitsiä, joka perustuu kävyllä eli sukkulalla tehtävään kaksoissolmuun sekä niistä rakentuviin kaariin ja ympyröihin. Käpypitsillä saat uutta ilmettä kesämekkoon. Käpyä heittelee Elina Parkkamäki.

6. Vihta vai vasta? Ratkaise mökkiviemiset itsevirkatulla pellavatuliaisella. Taatusti roskaamaton vihta! Vihtamestarina huiskii Tarja Jussila.

7. Joko sinulla on romanttinen kesäkassi? tule virkkaamaan Sari Åströmin kanssa ja oppimaan täällä julkaistava virkattu kukkapala, jo muutamasta palasta syntyy kesäkassi. Tämä tarina jatkuu kesän jälkeen Burdan käsityöristeilyllä.

8. Perinteet kunniaan, tule kokeilemaan miten villa muuttuu langaksi. Mahdollisuus kokeilla värttinää ja rukkia. Polkimissa Kirsi Kostamo.

9. Neulojan hartioille tarjotaan vetreytystä betonipajassa. Kokeilemme miten ilmapallo ja betoni sopivat yhteen. Kumpi voittaa? Valumestarina Katja Kanerva.

Muutokset mahdollisia eli näiden pajoen lisäksi saattaa joukkoon vielä eksyä muita mukavia pikkujuttuja. Niistä myöhemmin.

Päivän ohjelman voit tulostaa täältä.

 

Päivän aikana nautimme kesälounaan Mankelissa. Kahvia ja virvokkeita on tarjolla kaiken aikaan.

 

Liput koko päiväksi jamien kera 85 eur ja ilman jameja 70 eur. Osta lippusi suoraan verkkokaupasta.

Neulekahvila Lentävä Lapanen logo

puh. 050 358 4556
info @ lentavalapanen.fi

Go to top