Kivijalkamyymälän toiminta on päättynyt.

Kiitos kaikille asiakkaille kymmenestä ihanasta vuodesta!                  

                                       

Soft Donegal -merinoa löytyy taas,

siirry VERKKOKAUPPAAN

                                                                                                         

 

Huppari kuva2 edestä 12

Järvenpään nimikkoneule on Meiju Riihelän suunnittelema huppari Kaupungin kasvot - pääasioita Järvenpästä.

Neuleen ohje on nyt valmis ja sen on ladattavissa ohjeet välilehdeltä. Ohje on kahdessa osassa ensin varsinainen ohje ja sitten k aupunginosat seuraavasta liitteestä.

Hupparin malli on suora, ja hihojen raglanlinjat toimivat olipa alkuperäinen silmukkamäärä mitä tahansa. Kirjoneuletta on vain helmassa ja hihansuissa, joten kokemattomampikin neuloja uskaltaa tämän neuloa. Pintaneule on neuloessa melko jämäkän tuntuista, mutta kun neuleen kastelee, se tasoittuu ja pehmenee. Riippuen käytetystä langasta pintaneule voi venyä paljonkin (mallissa käytetty Schachenmayer Merino Extrafine venyi ehkä jopa yhden vaatekoon verran).

Hupparin voi tehdä monenlaisesta langasta, ja eri kokoihin pienellä pähkäilyllä. Suositeltavia lankoja on villa- ja villasekoitteet, joissa on noin 240-260 m/100 g. Jos valitsee paksumman langan, neuleen koko suurenee. Vastaavasti ohuemmalla langalla neulottuna saa pienemmän hupparin. 

 

Huppari kuva1 takaa 12

 

Väljyyden voi tavallaan itse päättää, mittaamalla oman lantionympäryksen, koska siihen tulee kirjoneule, joka on ’ratkaiseva’ mitta. Tärkeää on, että kokonaismittaan tuleva silmukkamäärä on jaollinen 8:lla (kohoneuleen Hyvät vibat johdosta, hupparin yläosa). Huppari neulotaan alhaalta (helmasta) ylös suljettuna neuleena kainaloihin asti. Hihat neulotaan pyörönä erikseen ja yhdistetään vartaloon/helmaosaan. Hupparin yläosa neulotaan kaula-aukkoon asti kaikilla silmukoilla tehden samalla raglan-kavennukset. Huppu neulotaan viimeiseksi.

Kaupunginosat ovat valmiina teksteinä ohjeen lopussa, mutta ohjeesta löytyy lisäksi pelkät aakkoset, joista
voit itse sommitella minkä tekstin haluat. Voit käyttää esim. vain yhtä kaupunginosaa, voit kiertää sillä koko
helman ympäri ja laskea, paljonko jätät tyhjää sanojen väliin. Ihan kaikki kaupunginosat eivät mahtuneet mukaan esim. Kinnari. 

Lopuksi viimeistele neule  ja lähde ylpeästi raitille.

 

Huppari kuva3 edestä skootteri 12

Kiitokset ohjeen valmiiksi saattamisessa Sirkku Tiiralle ja Meijulle, testineuloja Inkeri Länsikivelle ja kuvista  Sirkulle. Taiton taikoi Heli Evenbetter. 

 

 

 

 

 

Neulekahvila Lentävä Lapanen logo

puh. 050 358 4556
info @ lentavalapanen.fi

Go to top