Kivijalkamyymälän toiminta on päättynyt.

Kiitos kaikille asiakkaille kymmenestä ihanasta vuodesta!                  

                                       

Soft Donegal -merinoa löytyy taas,

siirry VERKKOKAUPPAAN

                                                                                                         

Kymmenen vuotta sitten me, neuloosimanageri Taina ja neulonomi Tarja, elimme suurinta unelmaamme, kun Neulekahvila Lentävä Lapanen syntyi. Aloitimme toimintamme Järvenpään keskustassa Perhelän korttelissa vaikka alusta saakka tiesimme, että muutaman vuoden päästä on muutettava. Seuraava paikka löytyi ihan läheltä Postikadulta. Sieltä tiemme vei upeaan Emalikukan kiinteistöön, jossa olemme nyt viettäneet muutaman ihanan vuoden.

 

Näiden kymmenen vuoden aikana olemme kokeneet monenlaista: olemme kiertäneet messuja, järjestäneet erilaisia tapahtumia, joista Neuleiden yö on ollut meille myös yksi upeimmista kokemuksista. Toivomme, että olemme voineet tuottaa myös teille asiakkaillemme ja ystävillemme paljon iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Monista teistä rakkaista asiakkaistamme olemme saaneet loppuelämän kestäviä ystäviä ja tämä on yksi suurimmista onnen ja ilon aiheistamme.

Edes Covid-19 ei meitä lannistanut mutta sitten eteemme tuli tilanne, johon meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Tuntuu epäreilulta, että jokin asia tekee valinnan puolestamme, mutta nyt olemme siinä tilanteessa, että terveys on tärkeämpää kuin yrittäminen. Tästä syystä olemme joutuneet tekemään raskaan päätöksen. Lentävä Lapanen laskeutuu pysyvästi ja toimintamme päättyy. Puodissa aloitamme loppuunmyynnin lauantaina 6.8.2022.

Haluamme kiittää kaikkia ihania asiakkaitamme, tavarantoimittajia sekä muita yhteistyökumppaneita näistä upeista vuosista.

Annetaan neulomisen lähteä lapasesta nyt ja aina.

  

ovet avautuivat 22.11.2012                                                               Ensimmäinen Neuleiden Yö

 

Huppari kuva2 edestä 12

Järvenpään nimikkoneule on Meiju Riihelän suunnittelema huppari Kaupungin kasvot - pääasioita Järvenpästä.

Neuleen ohje on nyt valmis ja sen on ladattavissa ohjeet välilehdeltä. Ohje on kahdessa osassa ensin varsinainen ohje ja sitten k aupunginosat seuraavasta liitteestä.

Hupparin malli on suora, ja hihojen raglanlinjat toimivat olipa alkuperäinen silmukkamäärä mitä tahansa. Kirjoneuletta on vain helmassa ja hihansuissa, joten kokemattomampikin neuloja uskaltaa tämän neuloa. Pintaneule on neuloessa melko jämäkän tuntuista, mutta kun neuleen kastelee, se tasoittuu ja pehmenee. Riippuen käytetystä langasta pintaneule voi venyä paljonkin (mallissa käytetty Schachenmayer Merino Extrafine venyi ehkä jopa yhden vaatekoon verran).

Hupparin voi tehdä monenlaisesta langasta, ja eri kokoihin pienellä pähkäilyllä. Suositeltavia lankoja on villa- ja villasekoitteet, joissa on noin 240-260 m/100 g. Jos valitsee paksumman langan, neuleen koko suurenee. Vastaavasti ohuemmalla langalla neulottuna saa pienemmän hupparin. 

 

Huppari kuva1 takaa 12

 

Väljyyden voi tavallaan itse päättää, mittaamalla oman lantionympäryksen, koska siihen tulee kirjoneule, joka on ’ratkaiseva’ mitta. Tärkeää on, että kokonaismittaan tuleva silmukkamäärä on jaollinen 8:lla (kohoneuleen Hyvät vibat johdosta, hupparin yläosa). Huppari neulotaan alhaalta (helmasta) ylös suljettuna neuleena kainaloihin asti. Hihat neulotaan pyörönä erikseen ja yhdistetään vartaloon/helmaosaan. Hupparin yläosa neulotaan kaula-aukkoon asti kaikilla silmukoilla tehden samalla raglan-kavennukset. Huppu neulotaan viimeiseksi.

Kaupunginosat ovat valmiina teksteinä ohjeen lopussa, mutta ohjeesta löytyy lisäksi pelkät aakkoset, joista
voit itse sommitella minkä tekstin haluat. Voit käyttää esim. vain yhtä kaupunginosaa, voit kiertää sillä koko
helman ympäri ja laskea, paljonko jätät tyhjää sanojen väliin. Ihan kaikki kaupunginosat eivät mahtuneet mukaan esim. Kinnari. 

Lopuksi viimeistele neule  ja lähde ylpeästi raitille.

 

Huppari kuva3 edestä skootteri 12

Kiitokset ohjeen valmiiksi saattamisessa Sirkku Tiiralle ja Meijulle, testineuloja Inkeri Länsikivelle ja kuvista  Sirkulle. Taiton taikoi Heli Evenbetter. 

 

 

 

 

 

Olemme tuottaneet Sibeliuksen 150 juhlavuoden kunniaksi yhteistyössä Ainolan kanssa Aino`S lapaset by Aino Sibelius materiaalipaketin. Paketti sisältää ohjeen ja langat Aino Sibeliuksen tekemiin lapasiin. Aino Sibelius o.s. Järnefelt (1871 - 1969) vihittiin säveltäjämestari Jean Sibeliuksen kanssa kesällä 1892. Ainon elämäntehtävä oli rakkaansa säveltäjätyön mahdollistaminen ja heidän viiden tyttären kasvattaminen. Ainon intohimona oli myös puutarha, lisäksi hän teki paljon käsitöitä, hän ompeli, kirjoi, neuloi ja teki myös puutöitä.  Ainolasta löytyy esimerkiksi hänen tekemänsä hylly. Käsitöitä löytyy Ainolasta toisetkin lapaset ja pitsinen neulottu hartiahuivi.

Aino kirjoittaa näin miehelleen tammikuussa 1905 Berliiniin.

”Olemme Maija Halosen, Vennyn (Soldan-Brofeldt) ja Saimin (Järnefelt) kanssa päättäneet olla kerran viikossa yhdessä, ja silloin lukea jotain. Oli mainio kirkas kuutamo kun tulin kotiin kello puoli 12 aikaan.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalina ja Malina on naistenpäivän teemaneuleohje, naistenvälisestä ystävyydestä. Kalina tarkoittaa venäjäksi heisiä ja malina vaapukkaa ja nämä molemmat on lainattu tyypillisestä inkeriläisen moniäänisen laulun kertosäkeestä. Inkerissä näitä lauluja lauloivat pääasiassa naiset.

Se on maskiton ja turvavälitön iloinen mummoneule, jota on ilo neuloa. Mallin on suunnittellut Ilu Handusta ja sen muokkasi ja sarjoitti Sirkku.Ohjeesta on testineulottu koot S, M ja L. Ohje on ilmainen ja se julkaistiin Naistenpäivänä (8.3.2021) zoomissa Malinan ja Kalinan julkkareissa. Ohje ilmestyy myös tänne.

Ohjeen voi ladata Handun verkkokaupasta . 

Kuvien paidat on neulottu Soft Donegalista, 100% tweedpintaisesta merinosta Irlannista. Lanka on mulesing vapaata ja metrejä siinä on 190 / 50 g.

 

punainen softdonegal pieni

Testi Sirkku softdonegal
 Tainan testi
 

Julkareiden jälkeen jatkamme Ilun neulelaulutuvalla kiikkustuolissa tai ilman. Paitaan nimittäin liittyy tarina ja inkeriläinen laulu, jota pääsemm eIlun ohjauksessa kajauttamaan. Se on niin mukaansatempaava että naapuritkin saattavat ilahtua.

ZOOM-LINKKI NEULELAULUTUPAAN

Tästä pääset mukaan Malina ja Kalina -neulelaulutupaan, 8.3. klo 19:
https://us02web.zoom.us/j/84151100844

Langaksi sopii fingering vahvuiset ( n 400m / 100g) langat, kunhan saa ttiheyden 22 silmukkana 10 sentillä. Originaaliversio on Soft Donegalia, tweedtyylistä 100% merinoa Irlannista. Langaksi sopii hyvin myön Handun sinkku ja fiddle. Vaihtoehtoisesti voit neuloa hihat yksivärisinä tai kirjavina. HUomioi tämä langanmenekissä. 

LANGANMENEKKI:
Jos haluat neuloa Kalinaa ja Malinaa, tässä tietoja keskimääräisestä langanmenekistä. Lentävän Lapasen Soft Donegalille, helposti sovellettavissa muillekin langoille.
Pääväri Abbert (tumman punainen) (huom! kirjoneulehihat!): 150-200 g
1 kuvioväri Goldilocks (keltainen): 40 g
2 kuvioväri: Brosna (pinkki): 30 g
3 kuvioväri Peacock (turkoosi): 50 g
4 kuvioväri Jade (vihreä): 20 g
5 kuvioväri: Firefly (oranssi): 20 g
6 kuvioväri: Cardinal red (punainen): 35 g
7 kuvioväri Swilly (valkoinen): 25 g

TIHEYS:
22 s ja 28 krs kirjoneule
22 s ja 30 krs yksivärinen sileä neule

Neulekahvila Lentävä Lapanen logo

puh. 050 358 4556
info @ lentavalapanen.fi

Go to top